?

Nieuwe alternatieven voor berken multiplex beschikbaar!

94% van 100
9.4 / 10
Toon alle reviews
Zoeken

Betonplex zwart

Betonplex zwart

Betonplex zwart is een van de meest gekozen betonplex kleuren. Vooral bij interieurbouwers zijn deze platen erg geliefd. Dit komt door de zeer fijne opbouw en de mooie vaste donkere kleur. Voorbeelden van toepassingen zijn: kasten, aanhangers, trailers, schappen en meer. Zwart betonplex is verkrijgbaar in de dikte 9 en 18mm. 

per pagina
2 producten
9mm berken betonplex zwart glad
9mm berken betonplex zwart glad
Kleur: Zwart Toepassing / Verlijming: Exterieur - Beschut buiten Houtsoort: Berken
Advies verkoopprijs: Vanaf € 119,17 per plaat
(€ 31,52 / m2 excl. BTW)
Jouw netto inkoopprijs:

Vanaf € 89,38per plaat

(€ 23,64 / m2 excl. BTW)
18mm berken betonplex zwart glad
18mm berken betonplex zwart glad
Kleur: Zwart Toepassing / Verlijming: Exterieur - Beschut buiten Houtsoort: Berken
Advies verkoopprijs: Vanaf € 170,92 per plaat
(€ 45,20 / m2 excl. BTW)
Jouw netto inkoopprijs:

Vanaf € 128,19per plaat

(€ 33,90 / m2 excl. BTW)
per pagina
2 producten
Betonplex zwart

Toepassingen zwart betonplex  

Zwart betontriplex kan voor diverse toepassingen worden gebruikt. Het materiaal is opgebouwd uit 100% fijne berken fineren wat ervoor zorgt dat de platen uitermate goed te bewerken zijn, geschikt voor CNC freeswerk, maar ook met de formaat- of liniaalzaag is zwart betonplex goed te bewerken.
Toepassingen van dit materiaal zijn voornamelijk interieurbouw, camperbouw en diverse zichtwerktoepassingen.

Zwart is ook echt zwart! Op de markt vind je veelal donkerbruin betonplex. Het nadeel van dit standaard materiaal is dat de kleur onderling licht kan afwijken. Wanneer je kiest voor zwart betonmultiplex ben je er zeker van dat de platen geen onderlinge kleurafwijking hebben. Dit maakt – indien het om zichtwerktoepassing gaat – de keuze tussen donkerbruin en zwart eenvoudig.

Gewicht en fineeropbouw zwart betonplex 9mm en zwart betonplex 18mm  

Soort

Zwart betonplex 9mm

Zwart betonplex 18mm

Gewicht +/-

250x125cm: c.a. 19kg

250x125cm: c.a. 38kg

153x305cm: c.a. 57kg

Fineeropbouw

7-laags

13-laags

Eigenschappen en verwerking betonplex zwart

Voordat je met betonplex aan de slag gaat zijn een aantal eigenschappen belangrijk om te weten. De belangrijkste eigenschappen sommen wij voor je op:

  • Betonplex is niet krasvast! Anders dan bijvoorbeeld een goed in folie verpakte meubelplaat is betontriplex niet krasvast. Als je gaat inzoomen zul je altijd krasjes op het oppervlak zien, dit is geheel inherent aan het materiaal. We hebben het dan niet over diepe krassen, maar oppervlakkige krasjes welke op je enige afstand niet eens zult zien zijn nu eenmaal inherent en onoverkoombaar bij dit materiaal.
  • Binnen- of buitentoepassing? Ook voor deze platen geldt dat wanneer deze buiten worden toegepast, de randen en eventuele schroefgaten netjes te dienen afgewerkt met een deugdelijke randsealer. Doe je dit niet, dan is het materiaal niet optimaal beschermd.
  • De randen bevatten een fabriekssealer. Dit betekent dat de randen zijn voorzien van een eenvoudige randcoating om zo de platen te beschermen tijdens transport en opslag. Voor een mooie verwerking zorg je er eerst voor dat de platen netjes rondom schoon worden gezaagd. D.w.z. dat je van de plaat rondom een reepje wegzaagt. Hiermee maak je de plaat netjes haaks en zorg je ervoor dat de ‘standaard fabrieksrand’ niet meer in zicht is en je de verse berken opbouw ziet.

Ben je na dit lezen enthousiast geworden over zwart betonplex maar zit de juiste dikte er voor jou niet bij? Zet dan je aanvraag op de mail! Bij de fabriek is het mogelijk om andere diktes zoals 12, 15, 21, 24, 27 en 30mm te bestellen maar let op: dit kan alleen per vol pak. Losse platen laten produceren is dus geen optie en hierin zijn ook geen uitzonderingen te maken.