?
94% van 100
9.4 / 10
Toon alle reviews
Zoeken

Kwaliteit uitleg plaatmateriaal


B/BB: Geschikt voor blank zichtwerk met één nagenoeg foutloze zichtzijde (de B-zijde). Aan de B-zijde geen reparaties en ongepropt. Kleine open noestjes kunnen voorkomen. Mooie kwaliteit, wordt gebruikt voor meubelwerk en interieurbouw. 


BB/BB: Geschikt voor schilder- en fineerwerk. Beide zijdes zijn gepropt (uitgevallen noestjes zijn opgevuld met ingezette stukjes fineer, zie afbeelding ter illustratie). Voor blank zichtwerk is de B/BB kwaliteit beter geschikt. 


CP/CP: Grote noesten en kwasten zijn door proppen vervangen. Natuurlijke verkleuringen vormen geen reden tot afkeur. Splitjes en andere 'cosmetische' foutjes zijn toegestaan. Kwalitatieve plaat, maar niet geschikt voor zichtwerk. Wordt veelal toegepast in niet-zichtwerk bouwtoepassingen, verpakkingen en om te beplakken met bijvoorbeeld HPL. 

AB/B: Foutloze binnenfineren! De AB-zijde is nagenoeg foutloos. Een zeer mooie kwaliteit voor zichtwerk toepassingen. Vliegtuigtriplex is de enige plaatsoort welke deze kwaliteitsaanduiding heeft. 

A/B: Een betere kwaliteit dan A/B in platenland is er in principe niet. Alleen platen uit de Bruynzeel-range kunnen voldoen aan deze kwaliteit. De A-zijde is geheel foutloos. Bijzonder mooie kwaliteit geschikt voor blank zichtwerk. 

BB/CC: Niet geschikt voor zichtwerk. De BB-zijde is mooi gesloten en geschikt voor schilderwerk. De CC-zijde is gesloten waarbij uitgevallen noesten, kwasten en splitjes zijn opgevuld met bijv. plamuur.