Deze plaatsoort is er een diverse maten. De platen beginnen al vanaf de dikte 4mm. De dikst leverbare dikte is maar liefst 30mm! Elk project heeft zijn eigen kenmerken en eist verschillende materialen. De meest gebruikte maat is toch wel de 18mm. Dit is een gangbare maat voor veel projecten.
In het volgende rijtje staan alle diktes van dun naar dik opgesomd:

- 4mm
- 6 mm
- 6,5mm
- 9mm
- 12mm
- 18mm
- 21mm
- 24mm
- 27mm
- 30mm

Welke maat heeft u nodig?

Het is belangrijk om goed te kijken naar het gewicht/kracht dat de betonplex platen moet kunnen weerstaan. Voor een aanhanger is het bijvoorbeeld aantrekkelijk om voor een dunne goedkope betonplex te gaan aangezien deze een stukje goedkoper zijn. Toch is het vooral voor de bodemplaat van een aanhanger belangrijk dat de plaat veel gewicht kan weerstaan. Een 4 of 6,5mm plaat is hier voorbeeld niet echt geschikt voor.
Wanneer u bijvoorbeeld mooie vogelhuisjes gaat maken is het niet belangrijk om een robuuste plaat te nemen. Een dikke dikte zou hier zelfs overdreven voor zijn. De bovenstaande voorbeelden spreken voor zich. Per project is het belangrijk om te kijken naar de tegenkracht die de platen te voorduren krijgen.
Elke soort heeft zijn eigen diktes
Niet elke soort betonplex plaat is verkrijgbaar in alle diktes. Zo zijn de meest populaire platen (de berken variant) leverbaar in alle maten maar de populieren betontriplex plaat is dat niet.

Onderstaand hebben we een rijtje met alle leverbare soorten platen met daarbij de bijbehorende diktes:

Berken: 4 – 6,5 – 9 – 12 – 15 – 18 – 21 – 24 – 27 – 30 mm.
Chinees populieren: 18 mm
Hardwood betonplex: 4 – 6 – 9 – 12 – 15 – 18 mm.
Berken geweven anti slip: 9 – 12 – 15 – 18 – 21 – 24 – 27 - 30 mm.
Berken Honingraat anti slip: 9 – 12 – 15 – 18 – 21 – 24 – 27 - 30 mm.

De perfecte betonplex platen voor uw klus bij Intriplex

Bent u eruit welke betonplex plaat u nodig heeft? Dan bestelt u de juiste plaat eenvoudig en
snel in onze webshop. Intriplex is leverancier van goedkoop én hoogwaardig
plaatmateriaal in vele verschillende uitvoeringen. De meeste platen worden al binnen 72 uur geleverd, dus u kunt vrijwel direct aan de slag. Bekijk snel ons assortiment betonplex!