Betonplex is een plaatmateriaal dat bestaat uit meerdere fineerlagen. Het plaatmateriaal is voorzien van een epoxylaag. Deze harde laag vormt een waterdichte afwerking. Hierdoor is een extra behandeling niet nodig. Betonplex platen worden veel gebruikt bij het maken van bekistingen. Bekistingen worden weer gebruikt bij het storten van beton. Door de gladde afwerking van het betonplex is het plaatmateriaal uitermate geschikt voor het storten van beton. Niet alleen voor betonstorten is het materiaal erg geschikt. Ook voor aanhangwagens, flightcases, dierenhokken, bedrijfswagens is het materiaal geschikt. Dit komt doordat het materiaal hard is en ‘veel kan hebben’. De toplaag van het betonplex is erg glad en mede daardoor tegenwoordig ook geschikt voor interieurwerk.

Anti slip geweven betonplex

De triplex platen bestaan in zowel een gladde uitvoering als een geweven anti slip uitvoering. Deze anti slip platen worden veel gebruikt bij bijvoorbeeld trailers en balkons. Door het geweven motief van de platen zijn ze wat stroever en stugger. De anti slip platen zijn bij Intriplex verkrijgbaar in de berken variant. Dit is kwalitatief een erg mooie en duurzame plaat!

Anti slip Honingraat betonplex

Naast het geweven motief bestaat er ook het honingraat motief. Deze platen zijn nog weer een stukje stroever dan de geweven platen. Dat is ook niet gek, gezien de structuur heel anders is opgedeeld. Onder dit stukje tekst vind je een foto van het honingraat motief. Zoek je dus een plaat met veel grip? Kies dan voor de honingraat platen.

Soorten betonplex

Betonplex platen zijn er in verschillende soorten kwaliteiten verkrijgbaar. Elk project vraagt een andere kwaliteit. Voor een aanhanger is bijvoorbeeld de berken variant een echte aanrader ten opzichte van het populieren betonplex. Onderstaand hebben we de soorten van goedkoop naar duur en van minste kwaliteit naar beste kwaliteit op een rijtje gezet.

- Chinees populieren
- Aziatisch 
Hardwood 
Berken betonplex

Uiteraard zijn er nog meer diverse kwaliteiten op de markt maar de bovenstaande kwaliteitsoorten zijn het meest bekend.

Afmetingen

De betonplex platen zijn verkrijgbaar in twee soorten afmetingen en in meerdere soorten diktes. De meest gebruikte afmeting is de 122x250cm. Naast de hiervoor genoemde afmeting is er nog de 153x305cm. Wil je meer informatie over afmetingen en diktes? Klik dan op onderstaande knop!