Een aanhangwagen krijgt veel te voorduren tijdens het transporteren van goederen. Het is daarom van belang om voor de juiste kwaliteit te kiezen. Betonplex platen zijn verkrijgbaar in veel diverse soorten en afmetingen. Een veel gebruikte betonplex plaat voor aanhangwagens is de Berken betonplex plaat. Deze platen zijn opgebouwd uit door en door berken fineren. Door de fijne opbouw van de platen laat het materiaal zich zeer makkelijk en fijn bewerken.

De bodemplaat

Voor de bodemplaat is het aan te raden om te kiezen voor een antislip plaat. Deze platen zijn bij Intriplex verkrijgbaar in twee varianten: Geweven anti slip en honingraat anti slip. Hieronder staan de 2 varianten afgebeeld:

De zijdes van de aanhangwagen

De zijdes van de aanhanger hoeven niet per se van anti slip platen te worden gemaakt. Een gladde plaat is hiervoor voldoende! Welke dikte u nodig heeft is afhankelijk van uw bestaande aanhanger. Uiteraard is het vanzelfsprekend dat de bodemplaat meer te voorduren krijgt en daarom steviger moet zijn dan de zijwanden. Logisch natuurlijk!

Het verwerken van de platen

Wanneer u ervoor kiest om de platen op maat te zagen en/of te schroeven is het belangrijk dat u een dergelijke randsealer/ triplexsealer bij de hand heeft. Voor het plaatsen van de platen dienen zaagranden en eventuele schroefgaten behandeld te worden met randsealer.

Direct aan de slag voor de aanhangwagen?

Geïnspireerd geraakt? Intriplex levert alle soorten betonplex voor uw*
aanhangwagen voor de laagste prijs. Al onze betonplex platen zijn van de hoogst mogelijke
kwaliteit. Ontdek het zelf en bekijk ons brede assortiment direct online.