De zonnige dagen komen eraan, de mensen zoeken dus het terras op. Maar wat is er nu beter dan dit ook in je eigen achtertuin te kunnen doen? Terrassen ja, juist! Intriplex.nl beveelt daarom een houten terras aan, wat erg veel voordelen biedt tijdens de warme zomerse dagen die op het programma staan.

Het houten terras biedt veel voordelen

Het houten terras is nog altijd enorm in trek in de Nederlandse achtertuinen. Je kan er voor kiezen het terras aan te laten leggen of om het zelf te monteren. Met een beetje gemak laat je het aanleggen wat relatief gezien niet duur is. Naast dit voordeel valt er nog veel meer winst te behalen wanneer je een houten terras in je tuin hebt:

 Het blijft lekker fris tijdens de warme dagen: waar het op tegels loeiheet kan zijn, blijft hout zijn temperatuur redelijk vasthouden. Je voetzolen zullen het hout uiteraard hiervoor dankbaar zijn.

→ Hout zal de hitte niet vasthouden, wat er weer voor zorgt dat het in de avonden lekker afkoelt op het terras. Dit komt door de beperkte aanwezigheid van thermische inertie van het product.

→ Het kan op verschillende grondvlakken worden bevestigd: zowel een op hellende oppervlakte als op een gelijke oppervlakte is er de mogelijkheid om een houten terras te creëren in de tuin.

→ De natuurlijke uitstraling. Je moet er natuurlijk van houden, maar het is en blijft nog razend populair. Neem als voorbeeld de Douglas vlonderplanken. Vers met een roze blanke kleur en na loop van tijd prachtig grijs. 

Nadelen van een houten terras

De enige nadelen van een houten terras is dat het overdag een schuilplaats kan zijn voor insecten en slakken. Daarnaast is het opletten voor kleinere voorwerpen wat tussen de gleuven kan vallen. Maargoed, wanneer dat het geval is, schroef je gewoon een plankje los!

Conclusie

Wanneer wij alle voordelen en nadelen tegenover elkaar zetten zien wij in dat je veel baat hebt bij een houten terras, vandaar dat Intriplex.nl deze vorm van terrasaanleg aanbeveelt voor de achtertuin.