Per soort hout zijn er verscheidene houten balken afmetingen te vinden. Dit gaan wij vandaag uitlichten om een beetje duidelijkheid te scheppen over wat nu de standaard afmeting is bij vurenhout in de vorm van balken en ook lichten wij de voorraad vuren balken uit. De duidelijkheid die wij jou mee willen geven komt door het verschil is de afmetingen van houten balken, omdat vele houtsoorten daarin verschillen. Dat heeft te maken met meerdere aspecten. Je leest in ons blog dus meer over de afmetingen van vuren balken.

Wat zijn de afmetingen houten balken voor vurenhout?

In de lengte-afmetingen van de vurenhouten planken en balken zit geen verschil waardoor er geen verwarring kan ontstaan tussen deze twee verschillende soorten in de categorie vurenhout, handig! De start van de afmeting houten balken in vurenhout is bij intriplex.nl 2,70 meter. Er zijn veel houtsoorten op de markt die een andere beginpunt hebben als standaard afmeting voor een houten balk of een houten plank.

Verschillende benamingen

Verder is er een ander aspect dat zich mengt in de beginmaat, dat door verschillende bedrijven bepaald wordt. De ene houthandel verschilt hierin met de andere houthandel, waardoor de maten die jij wellicht tegen komt niet altijd overeenkomt met wat je eerder op een andere website hebt gezien. Het is goed om hierop te letten, want het begrip standaard afmeting van een houten balk is misschien niet helemaal juist door alle verschillen.

Lengtes houten balken

De houten balken afmetingen voor vurenhout zijn er dus vanaf 2,70 meter. Hierna volgt bij Intriplex bij elke maat groter een toevoeging van 30 cm aan het hout. Na 3,00 meter komt 3,30 meter, daarna komt 3,60 meter en ga zo maar door. Een simpel ezelsbruggetje dus, maar goed om te onthouden!

Diktes houten balken

Daarnaast is bijvoorbeeld de lijn 44 een bekende binnen de balken, wat staat voor de diktes van de vurenbalken. De diktelijn 44 heeft de afmeting 50 x 70 mm (44 x 69 mm geschaafd), 50 x 100 mm, 50 x 125 mm, etc. als een geliefde lijn binnen de categorie van vurenbalken. Een andere bekende diktemaat is de lijn 70, naast vele ander diktes die het hout heeft.

Ben je benieuwd naar meer blogs of heeft het vurenhout jouw interesse opgewekt? Neem dan snel een kijkje binnen de categorie vurenhout en wie weet vind je meer over de mooie houtsoort binnen IntriPlex.nl