Ben je van plan een kastenwand te bouwen? Lees dan ons stappenplan en bekijk de velen materialen die wij in huis hebben voor het maken van een kastenwand.

Stap 1: Uiterlijk en ontwerp bedenken

Bepaal het uiterlijk van de kast. Ga je voor een open kast of juist een kast met dichte deurtjes? Of wellicht half open en half dicht? Bepaal ook de hoogte en breedte van de kast. Tot het plafond, of zwevend?

Stap 2: Materiaal en structuurkeuze

Na het bepalen van het ontwerp gaan we opzoek naar het juiste materiaal, passend bij de structuurkeuze. Wordt de kast geverfd? Of wil je natuurlijke eigenschappen van hout in beeld? Hieronder een aantal opties welke veel worden gebruikt bij het bouwen van kasten:

• Berken multiplex (hoogwaardige B/BB kwaliteit), geschikt voor blanke toepassing, zichtwerk.

• MDF. Makkelijk te bewerken, relatief goedkoop en goed overschilderbaar

• Populieren multiplex. Iets minder fijn opgebouwd, wel erg licht van gewicht. Ook geschikt voor blanke toepassing.

• Fins vuren. Scandinavische uitstraling, fijn te bewerken en ook relatief licht van gewicht. 
Etc.

Naast bovenstaande opties zijn er uiteraard nog veel meer keuzes. Bekijk vooral even ons assortiment en kom je er niet uit op basis van een productfoto? Bestel dan een aantal proefmonsters om het materiaal te beoordelen!

Stap 3: Materiaal en optioneel zaagwerk bestellen

Ga je voor zelf zagen of op maat laten zagen? Intriplex biedt namelijk ook de mogelijkheid om plaatwerk op maat te zagen. Dit scheelt jou veel werk, je ontvangt nauwkeurig zaagwerk en kunt direct aan de slag met het monteren van de kast!