Keukenfrontjes vernieuwen of vervangen is erg populair en tevens ook erg eenvoudig. Het enige dat nodig is, is de oude frontjes verwijderen en vervolgens de nieuwe frontjes weer aan te sluiten. 

Geschikte houtsoorten voor keukenfrontjes

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor het vervangen van keukenfrontjes. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Zo bevat beuken multiplex bijvoorbeeld te veel spanning waardoor het materiaal ongeschikt is voor het maken van hangende delen en dus ook voor keukenfrontjes vervangen. Houtsoorten welke wel geschikt zijn zijn berken en populier. Vooral berken multiplex is een soort welke enorm populair is. De soort is populair door de mooie natuurlijke uitstraling, maar ook de goede eigenschappen. De houtsoort laat zich namelijk makkelijk aflakken.
Populieren multiplex is ook zeker geschikt maar let op: het is erg zacht materiaal en dus gevoelig voor een stootje. Daarnaast is berken multiplex wat beter bestand tegen vocht. Een houtsoort die iets minder gebruikt wordt voor keukenfrontjes is Okoume. Maar ook okoume is hier zeer geschikt voor! Naast verschillende multiplex soorten kun je uiteraard ook MDF gebruiken.