Een vraag die wij veel gesteld krijgen is de kans op kromtrekken van een multiplex 40mm deurplaat. Dit is natuurlijk een lastige vraag waar geen standaard antwoord voor is. Het eventuele kromtrekken van een deur is namelijk geheel afhankelijk van toepassing en verwerking.

Het verwerken

Bij het verwerken raden wij u aan de platen volgens de verwerkingsvoorschriften te verwerken. U loopt hierbij de minste kans op het kromtrekken van een deur.

Aluplex deurplaat

Tegenwoordig bestaan er aluplex of ook wel alustabiel platen genoemd. Deze platen zijn voorzien van twee aluminium lagen in de plaat. Deze laagjes liggen zo’n 7mm diep in de plaat. De aluminium lagen zorgen ervoor dat vocht niet verder het hout in kan trekken om zo het kromtrekken te verminderen/voorkomen. Kijk voor meer informatie eens op de pagina multiplex 40mm deurplaten.

Op zoek naar hoogwaardig multiplex voor uw deur?

Zoekt u stevig multiplex voor uw deur? Dan zit u bij Intriplex helemaal goed. Wij hebben een groot assortiment plaatmateriaal van hoge kwaliteit, waaronder de extra sterke aluxplex platen. U vindt de platen écht nergens goedkoper. Ga direct naar onze pagina met aluplex en bestel uw plaatmateriaal eenvoudig en snel online!