In deze blog leggen we uit hoe je multiplex op een goede en mooie manier kunt verven. We geven je tips & tricks om vlot door te werken en vooral een mooi eind resultaat te verkrijgen.

Een goede ruimte telt voor 2

Bij het schilderen van ‘’dingen’’ is het belangrijk om een geschikte ruimte te hebben of creëren. Het is bijvoorbeeld slim om de dingen die niet onder de verf mogen komen te zitten af te dekken met een stuk plastic of karton. Denk hierbij vooral aan de vloer. Dit is namelijk een makkelijk doelwit voor een potje verf.

Nieuw multiplex voorgronden

Heb je alles goed afgedekt en zijn de juiste materialen in huis? Dan gaan we aan de slag. Als eerst kijken we wat voor een multiplex plaat we voor ons hebben. Wanneer u een voorgegronde multiplex plaat (aanrader) voor u heeft is het niet nodig om de plaat nog eens op te schuren en voor te gronden, dit is namelijk al voor je gedaan tijdens de productie! Wanneer je een ongegronde multiplex plaat voor je hebt is het wel belangrijk om de plaat te voorzien van een strakke ondergrond.

Gebruikt geschilderd multiplex voorgronden

Wanneer u een gebruikte geverfde multiplex plaat wilt gaan gronden is het belangrijk om eerst naar de oude laag te kijken. Als deze nog goed is, is het namelijk niet nodig om een nieuwe grondlaag aan te brengen. Als deze slecht is (dit is vaak redelijk makkelijk in te schatten) is het zaak dat de verflaag verwijderd wordt. Wanneer je er toch voor kiest om in éen keer over de plaat te verven loop je grote kans dat de grondlaag los laat en de toplaag meeneemt. Niet erg handig dus. Ook zo kun je weer zeggen: ‘’een goede grondlaag telt voor 2!’’.Tip: zorg er altijd voor dat de plaat na het voorbewerken goed schoon en effen is. Met schoon bedoelen we bijvoorbeeld geen zandkorrels of stof dat op de plaat ligt. Hoe schoner de plaat, hoe beter het eindresultaat.
Ik hoor het u al denken: ‘’op zich beste eenvoudig, dat multiplex verven’’.. Dat klopt!

Conclusie

Multiplex verven is op zich helemaal niet zo moeilijk. Als er maar genoeg aandacht en geduld aan wordt geschonken staat een prachtig eindresultaat op je te wachten. Een multiplex plaat binnen éen dag schilderen zit er dus zeker niet in. Het schilderen van hout heeft tijd nodig.

Multiplex verven? Kies voor platen van Intriplex 

Wil je multiplex gaan schilderen? Met deze 4 tips kom je een heel eind! Bij
Intriplex vind je hoogwaardig spaanplaat voor de allerlaagste prijs. We leveren
verschillende kwaliteiten en soorten, zodat je voor elke klus de juiste plaat hebt. Bekijk snel
ons assortiment multiplex en bestel je plaatmateriaal voordelig online bij Intriplex!