Ben je van plan om staldeuren te gaan maken? We leggen je graag uit welke materialen geschikt zijn voor het maken van stevige staldeuren.

Stap 1. Materialen deur

Voor het maken van de deur kan watervast verlijmd multiplex gebruikt worden. Een voorbeeld hiervan is 40mm Okoume multiplex. Naast standaard Okoume multiplex zijn de platen ook verkrijgbaar in ‘Aluplex’. Aluplex is ook gemaakt van Okoume maar beschikt daarnaast over twee aluminium tussenlagen. Hierdoor trekt de plaat minder snel krom! Intriplex biedt 40mm Okoume in diverse afmetingen aan.

Stap 2. Deur op maat en behandelen.

Na de keuze van de juiste afmeting 40mm Okoume multiplex kunnen de platen op maat worden gezaagd. (Dit kun je tevens ook door ons laten doen). Een staldeur bestaat vaak uit twee delen: een onderdeur en het bovenste luik. Na het zagen van de platen in het belangrijk dat ze goed worden gelakt om ze extra te beschermen tegen weersinvloeden. Vaak wordt donkergroen of zwart als kleur gekozen.

Stap 3. Hang- en sluitwerk monteren

Nadat de platen klaar voor gebruik zijn is de laatste stap aangebroken: het hang- en sluitwerk plaatsen. Voor het hang- en sluitwerk kunnen diverse soorten scharnieren en sloten, geheel naar wens, worden toegepast.

Heb je nog vragen over dit onderwerp of over het gebruik van watervast multiplex? We horen het graag!