Wij van Intriplex zijn dol op Fins vuren underlayment. Het prachtige soort vurenhout is
een aanrader voor verschillende klusjes die je moet doen die wij in deze blog aan je laten zien. Het
hout kenmerkt zich doordat het materiaal super vlak en licht van gewicht is. Hierdoor heb je tijdens de verwerking van het materiaal een optimaal gebruiksgemak! De opbouw ervan bestaat uit een aantal fineerlagen en
de plaat zelf is glad, blijft dus mooi strak en heeft een net uiterlijk. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende
uitvoeringen, namelijk de rechte uitvoering maar ook zijn ze met tong en groef te verkrijgen. Veel
voordelen dus, maar waarvoor wordt dit mooie product eigenlijk gebruikt? De toepassingen van Fins
vuren underlayment vind je hieronder.

Waarvoor wordt Fins vuren underlayment gebruikt?

Fins vuren underlayment is uitermate geschikt voor de vloeren en wanden van gebouwen, woningen en andere soorten onderkomen. Een mooi bijkomend voordeel van Fins vurenhout is dat het licht van gewicht is. Daarnaast is het hout ook goed te bewerken wat zich uiteraard goed leent voor de bouw. Verder is het een snellere oplossing voor de meeste vloeren, omdat het zo gelegd is. Naast dat dit hout uitermate geschikt is voor de vloer is het ook bruikbaar als dakbeschot. Het kwaliteitsverschil tussen Elliottis pine en Fins vuren Top Floor is enorm.

Elliottis pine underlayment

De Elliottis pine plaat kun je ook wel zien als de goedkopere plaat. Het materiaal is minder fijn afgewerkt en ook zit er verschil in bijvoorbeeld de verlijming van de platen. Tijdens het bouwen van een afdak kan het bijvoorbeeld wel eens voorkomen dat er een plens regen valt tijdens het leggen van de platen. Bij Elliottis pine is de kans redelijk aanwezig dat het materiaal door de vochtigheid 'luchtbellen' in de fineren gaat veroorzaken. Door een sterke en kwalititatieve verlijming van de Fins vuren underlayment platen wordt deze kans sterk afgenomen. Kortom: ga je voor optimaal gebruiksgemak en één en al kwaliteit? Kies dan voor Fins vuren Top Floor. De kwaliteit zal je doen verbazen.