CLS staat voor Canadian Lumber en SLS hout staat voor Scandinavian Lumber, zomaar wat afkortingen dus. CLS- en SLS hout vallen onder hetzelfde soort hout en vallen binnen de categorie vurenhout. Weer een les geleerd!

In dit blog vertellen we je meer over het product CLS / SLS hout. Als eerst beginnen we met de locatie van het hout, want het is de bedoeling dat dit voor binnen wordt gebruikt. Het is daarom ook niet geschikt voor vochtige plaatsen. Verder is het aan te raden om het hout niet uit Midden-Europa aan te schaffen, maar uit Scandinavië. Dit komt omdat de bomen in de Midden-Europese landen sneller groeien waardoor er sneller noesten in het hout kunnen komen.

Functies CLS hout

Dan genoeg over de eigenschappen van het soort vurenhout. Dan gaan we nu kijken naar de functies van het CLS / SLS hout. Zo is het nuttig voor het maken van staanders voor de binnenwanden en wordt CLS hout ook gebruikt voor houtskeletbouw (HSB). Houtskeletbouw wordt in Nederland nog niet erg populair, maar in Noord-Amerika en Scandinavië zijn 9 op de 10 huizen voorzien van houtskeletbouw. Omdat de landen enorm veel bossen hebben is dit voor de huizen ideaal! Daarnaast is CLS / SLS hout uiterst geschikt voor kleine klusjes, zoals het maken van een stapelbed voor je zoon of dochter.

Waarom kies jij voor CLS hout?

→ CLS hout in skeletbouw is betaalbaar.

→ Het is relatief licht materiaal: op zwakkere funderingen en op een zwakkere bodem is houtskeletbouw zeer geschikt.

→ Het is een vlot gemaakte en milieuvriendelijke constructie.

→ Houtskeletbouw zorgt voor een vlottere opwarming van de woning dan bij de bouw die we in Nederland gewend zijn.

→ Naast de snelle opwarming houdt het ook warmte voor langere tijd vast door de goede isolatie.

→ Voor de kleinere klusjes is het CLS / SLS hout uiterst geschikt, omdat de hoeken van het hout netjes en glad zijn afgewerkt met ronde hoeken.  

Mocht je twijfelen over hoe de basis van jouw toekomstige huis of klus eruit komt te zien, bekijk dan de bovenstaande punten nog eens!

Op zoek naar hoogwaardig SLS voor uw klus?

Zoekt u kwaliteit SLS voor uw klus? Dan zit u bij Intriplex helemaal goed. Wij
hebben een groot assortiment SLS van hoge kwaliteit, waaronder de extra sterke gevingerlaste lengtes tot 900cm. U vindt het assortiment écht nergens beter. Ga direct naar onze pagina met
SLS hout en bestel uw CLS hout eenvoudig en snel online!