Vurenhout is een naaldhoutsoort die veel wordt gebruikt in de bouw. Door de sterkteklasse, het lichte gewicht en de relatief goedkope prijs is vurenhout uitermate geschikt en daarom ook zéér populair in Nederland. Vurenhout is te verkrijgbaar in diverse afmetingen en lengtes. Planken, balken, latten en zelfs platen zijn verkrijgbaar in de houtsoort vuren.

Waar komt vurenhout vandaan?

De naaldhoutsoort vuren kan worden geïmporteerd uit meerdere landen. Bekende landen waar de houtsoort in grote getalen groeit zijn Scandinavië en Finland. Er zijn natuurlijk veel meer landen waar de houtsoort groeit, maar wij noemen 2 van de meest bekende! Al het hout dat Intriplex.nl aanbiedt is voorzien van het FSC label. Vurenhout komt natuurlijk ruw uit de stammen zelf. Het hout dient na het kappen nog mooi geschaafd te worden wanneer daar om wordt gevraagd.

Is vurenhout duurzaam?

Nee. Vurenhout is zeker niet duurzaam. De houtsoort kan daarom ook zeker niet worden gebruikt in vochtige omstandigheden zoals de ‘buitenwereld’. Wanneer je vurenhout in de tuin zou willen gebruiken, dient het eerst goed verduurzaamd te worden. Dit kan door het hout te laten impregneren. Op de markt is divers geïmpregneerd vurenhout te verkrijgen. Dus mocht je op zoek zijn naar vurenhout voor in de tuin? Blader dan vooral eens rond.
Om terug te komen op de vraag of vurenhout duurzaam is... Dat is het dus zeker niet. Blank vurenhout wordt in feite ook alleen maar aangeschaft voor binnen gebruik. Zodra het hout binnen wordt gebruikt en weersomstandigheden worden vermeden, gaat vurenhout jarenlang mee. Een zeer fijn bewerkbare en sterke houtsoort!

Ook Intriplex.nl biedt divers vurenhout aan. Door slim in te kopen kan Intriplex ook in deze tijd nog scherpe prijzen blijven hanteren. Uiteraard is kwaliteit het uitgangspunt van de groothandel.nl. Wat ook voorop staat is dat al het vurenhout FSC of PEFC gekeurd is. Je zult hier dus zeker geen onverantwoord vurenhout aantreffen! Wil je meer informatie over de vuren houtsoort? Neem dan eens een kijkje op de pagina vurenhout.