Multiplex is een erg populaire plaat en kan door vrijwel iedereen worden gebruikt. Multiplex is opgebouwd uit meerdere fineren en is zeer makkelijk te bewerken. Het zagen van de platen gaat als een speer en ook het verven gaat bij het multiplex erg makkelijk. Zo biedt Intriplex ook voorgegronde multiplex platen aan. Deze platen bevatten al een grondlaag zodat de platen direct kunnen worden geschilderd met een toplaag!

De soorten multiplex

Het plaatmateriaal is er in veel soorten. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste soort kies voor jouw unieke klus. Kies je bijvoorbeeld voor om een populieren multiplex plaat buiten te gebruiken? Dan ga je de mist in! Populieren multiplex is bijvoorbeeld al niet geschikt voor buitengebruik. Voor buitengebruik hebben we Okoume. Om het overzichtelijk te maken heeft Intriplex hieronder een opsomming gemaakt van de verkrijgbare soorten multiplex.

Populieren multiplex

Deze soort kan alleen worden toegepast in niet-vochtige omgevingen. Het is een relatief goedkope plaat en verkrijgbaar in diverse diktes. Let op: populieren multiplex wordt in veel verschillende kwaliteiten aangeboden. Bij Intriplex ben je 100% verzekerd van de mooiste en meest kwalitatieve populieren multiplex platen. De kwaliteit soort is B/BB. De mooist verkrijgbare kwaliteit.

Berken multiplex

Een veelgebruikte plaatsoort voor interieurwerk. De berken platen zijn weer verkrijgbaar in 3 verschillende kwaliteiten. Namelijk CP/CP, BB/BB en B/BB. De CP/CP platen zijn het goedkoopst, Daarna volgt de BB/BB met daarna de B/BB. Zoek je een plaat voor zeer mooi zichtwerk? Kies dan voor B/BB.
Wanneer je de plaat uiteindelijk toch gaat overschilderen, kun je het best voor de CP/CP plaat kiezen. Een wat minder mooiere plaat dan de B/BB, maar kwalitatief prima geschikt. Wil je meer informatie over de kwaliteitsverschillen? Check dan de pagina berken multiplex. Ohja, De berken multiplex platen zijn WBP verlijmd.

Okoume multiplex

Okoume is dé geschikte plaat voor de wat vochtigere omstandigheden. De plaat wordt veel gebruikt voor deuren. De plaat is verkrijgbaar in diverse diktes en afmetingen. Wil je meer informatie over Okoume? Ga dan naar de pagina van Okoume multiplex. Deze platen zijn trouwens ook WBP exterieur verlijmd.

Hardhout multiplex

Ook deze platen zijn exterieur verlijmd. Het plaatmateriaal wordt gebruikt voor Beschutte buitentoepassingen. Let op: kies deze platen niet voor het zichtwerk. De toplagen zijn namelijk minder mooi dan bijvoorbeeld de populieren of berken platen. Nadat de platen netjes geseald zijn kan het grondwerk beginnen. Zodra de plaat over een mooie grondlaag beschikt, is de plaat klaar om af te schilderen. En ja, de plaat kan natuurlijk ook blank worden gebruikt!
Wil je meer weten over de hardhout multiplex platen? Ga dan naar de betreffende platen.

Vliegtuigtriplex/buigtriplex

Dit is de dunste triplex die verkrijgbaar is. Het plaatmateriaal is al verkrijgbaar vanaf 0.4mm…. Je hoort het goed: 0.4mm (!!). Buigtriplex wordt veel gebruikt in de modelbouw. Je kunt er de mooiste creaties mee maken.
De naam van het triplex zegt het al: Het plaatmateriaal is enorm buigbaar. Ga ook voor meer informatie over deze plaatsoort naar de betreffende categorie.

De soorten multiplex... Zijn er nog meer?

Ja, er zijn nog meer verschillende soorten multiplex. Niet alleen verschillende soorten maar ook verschillende uitvoeringen zijn verkrijgbaar. Denk maar eens aan een multiplex plaat met edel fineer of een HPL-toplaag. In deze blog hebben we slechts de meest voorkomende multiplex platen op een rijtje gezet. Wil je weten welke soorten er nog meer zijn? Stuur ons dan een mailtje met daarin jouw vraag.

De perfecte multiplex platen voor uw klus bij Intriplex

Ben je eruit welke multiplex plaat u nodig heeft? Dan bestel je de juiste plaat eenvoudig en
snel in onze webshop. Intriplex is leverancier van goedkoop én hoogwaardig
plaatmateriaal in vele verschillende uitvoeringen. De meeste platen worden al binnen 72 uur geleverd, dus je kunt vrijwel direct aan de slag. Bekijk snel ons assortiment multiplex!